استفاده از پیلینگ چه مزایا و معایبی برای پوست دارد؟

به گزارش ساعت شیک، پیلینگ صورت به معنی لایه برداری برای از بین بردن آلودگی ها و پوست مرده از روی پوست است. لایه برداری یا پیلینگ هم به صورت شیمیایی و هم به شکل فیزیکی انجام می گردد و هر کدام مزایا و معایب خودش را دارد. در ادامه در خصوص استفاده از پیلینگ و مزایا و معایب آن بیشتر بخوانید.

استفاده از پیلینگ چه مزایا و معایبی برای پوست دارد؟

چرا به استفاده از پیلینگ احتیاج داریم؟

پوست ما دائماً در حال بازسازی است، اگرچه همواره با سرعت و شدتی که ما می خواهیم این اتفاق نمی افتد. این بازسازی برای پوست ما لازم است تا نه تنها سالم به نظر برسد، بلکه واقعا سالم باشد و وظایف خود را به درستی انجام دهد. ما می توانیم با درمان پوست خود با محصولات لایه بردار چه شیمیایی چه فیزیکی، این فرآیند را تسهیل کنیم.

پیری پوست در صورت، بیشتر از هر جای دیگر بدن قابل مشاهده است. به همین علت است که لایه برداری روی این ناحیه متمرکز می گردد. اما این درمان ها در واقع شامل چه چیزی است؟ لایه برداری صورت چیست و انواع مختلف آن کدام است؟

لایه برداری صورت چیست؟

وقتی صحبت از پیلینگ و پاکسازی صورت می گردد، در واقع به لایه برداری اشاره می کنیم که شامل فرآیند طبیعی بازسازی سلول های پوست و طیف وسیعی از تکنیک های طراحی شده برای تسهیل این فرآیند است.

استفاده از پیلینگ صورت یک درمان پوستی و زیبایی است که برای بهبود ظاهر پوست صورت انجام می گردد. این پیشرفت ها در پوست، که به وضوح مشاهده می شوند، در درجه اول به علت از بین بردن سلول های مرده و ایجاد فضا برای فراوری سلول های نو پوست است.

لایه برداری صورت برای دستیابی به زیبایی پوست و برای اهداف زیر استفاده می گردد:

  • برای ایجاد بافت صاف تر پوست
  • برای بهبود خاصیت ارتجاعی و صافی پوست و در نتیجه پوستی بسیار مرطوب تر
  • برای بهبود آسیب های ناشی از پیریپوست بر اثر تابش آفتاب
  • برای کاهش خطوط ریز و چین و چروک
  • برای بهبود ظاهر اسکارها؛ به عنوان مثال جای جوش
  • برای اصلاح لک ها و هایپرپیگمنتیشن (Hyperpigmentation)
  • برای بهبود برخی از اشکال کراتوز (Keratosis)

انواع و نحوه استفاده از پیلینگ صورت

روش های متعددی برای لایه برداری پوست وجود دارد که در دو دسته اصلی قرار می گیرند؛ لایه برداری فیزیکی و لایه برداری شیمیایی. در ادامه با این دو روش آشنا می شوید. با توجه به مزایا و معایب هر کدام می توانید روش مورد نظر خود را انتخاب کنید.

برای اینکه در خصوص پیلینگ و مزایای آن بیشتر بخوانید به مطلب همه چیز در خصوص لایه برداری پوست سر بزنید.

لایه برداری فیزیکی یا مکانیکی

لایه برداری مکانیکی شامل استفاده از مواد ساینده فیزیکی یا مواد میکروساینده است. این مواد شامل پارچه ها و اسفنج های میکروفایبر، ورقه های چسبنده، ژل های ضخیم (معروف به گوماژ) و محلول های حاوی گرانول های شست وشو (پومیس، کریستال ها، ریزدانه های پلاستیکی یا مواد آلی و…) است.

ترکیب روش های مکانیکی و شیمیایی در یک محصول یا درمان لایه برداری کاملاً رایج است. یعنی به احتمال زیاد روش فیزیکی ای که انتخاب می کنید با یک روش لایه برداری شیمیایی هم همراه است.

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی به ظرفیت لایه برداری پوست در ترکیب با یک یا چند ماده یا عنصر شیمیایی متکی است. بسته به ماده فعال اصلی، انواع مختلفی از لایه برداری (از ملایم تر تا شدیدتر) وجود دارد:

  • اسیدهای آلفا هیدروکسی (AHA): اسیدهای طبیعی هستند؛ مانند اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک. از آنجا که این اسیدها مولکول های کوچکی هستند، به عمق پوست نفوذ می نمایند.
  • اسیدهای بتا هیدروکسی (BHA): اسید سالیسیلیک شناخته شده ترین نوع آن است. این مولکول ها به علت ماهیت محلول در چربی، وابستگی زیادی به سبوم دارند و برای بهبود ظاهر پوست مختلط و چرب بسیار مناسب هستند. این اسیدها به کنترل سبوم اضافی پوست یاری می نمایند.
  • فرمول جسنر (Jessner): این فرمول ترکیبی از رزورسینول، اسید لاکتیک و اسید سالیسیلیک ملایم است. برای درمان لکه های پوستی، رنگ ناهموار پوست و پیری پوست توصیه می گردد.
  • رتینوئیک اسید: به علت ظرفیت نفوذ بیشتر، به وسیله متخصصان آرایشی و بهداشتی در ترکیب با لایه بردارهای جسنر برای کاهش جای زخم، لک و چین وچروک استفاده می گردد.
  • اسید تری کلرواستیک (TCA): با قابلیت نفوذ به عمق پوست در غلظت های بالا، TCA امکان لایه برداری میانه تا عمیق را فراهم می نماید.
  • فنل (Phenol): با تاثیرگذاری شدید و نفوذ عمیق، تنها با تجویز پزشکی برای بازسازی ساختار پوست استفاده می گردد.

مزایای لایه برداری شیمیایی

برای استفاده از پیلینگ و انتخاب روش مناسب، باید مزایا و معایب هر روش را بدانید.

امروزه، متخصصان زیبایی پوست عمدتاً از درمان های مبتنی بر لایه بردارهای شیمیایی برای بازسازی بافت پوست استفاده می نمایند.

این درمان ها بر اساس سه مکانیسم اثر روی پوست است:

  • افزایش گلیکوزامینوگلیکان ها (glycosaminoglycans) (یعنی آب بیشتر، حجم بیشتر و چین وچروک کمتر)
  • سازماندهی مجدد عناصر ساختاری (کلاژن و الاستین)
  • تحریک فیبروبلاست (Fibroblast)

متخصصان از مواد و فرمولاسیون های مختلفی برای رسیدن به سطح نفوذ مطلوب استفاده می نمایند که می تواند سطحی، میانه یا عمیق باشد.

پیروی از دستورالعمل های آماده سازی و نظارت بر آن، به یک مقدار مهم است. پس اگر قصد دارید لایه برداری شیمیایی را امتحان کنید حتما باید زیر نظر پزشک متخصص این کار را انجام دهید و حتما محصولات توصیه شده به وسیله متخصص را بهره ببرید.

استفاده از پیلینگ در خانه؛ آیا امکان پذیر است؟

بهتر است که لایه برداری درمراکز پزشکی و زیر نظر متخصص پوست انجام گردد اما گاهی اوقات انجام این کار در یک مرکز حرفه ای، غیرضروری به نظر می رسد و هزینه زیادی دارد. با وجود محصولات زیادی که به وسیله شرکت های فراورینماینده محصولات آرایشی و بهداشتی فراوری می گردد، می توانید در خانه لایه برداری را انجام دهید و مطمئن باشید که مسئله ای برای پوست شما ایجاد نمی گردد.

البته همواره بهتر است که از یک متخصص پوست یاری بگیرید حتی برای خرید محصولاتی که در فروشگاه ها و داروخانه ها به راحتی در دسترس قرار دارند.

برای لایه برداری در خانه انواع محصولات عرضه می گردد؛ کرم های حاوی اسیدهای لایه بردار، ماسک های لایه بردار و سرم هایی که مواد لایه بردار دارند.

ژل پیلینگ چیست؟

ژل پیلینگ یکی دیگر از محصولاتی است که برای لایه برداری پوست فراوری می گردد. ژل پیلینگ معمولا از هر دو روش فیزیکی و شیمیایی برای لایه برداری پوست استفاده می نماید. یعنی هم حاوی انواع اسیدهای لایه بردار است و هم دانه های ریزی دارد که سایش آن ها روی پوست، کار لایه برداری را انجام می دهد.

پیلینگ آنزیمی چیست و چطور کار می نماید؟

اگر در خصوص لایه برداری پوست تحقیق نموده باشید احتمالا در خصوص پیلینگ آنزیمی هم شنیده اید. با استفاده از پیلینگ آنزیمی می توانید با روشی ملایم، پوست را لایه برداری کنید تا پوستی درخشان و نرم تر داشته باشید.

در واقع پیلینگ آنزیمی یک روش سریع و طبیعی برای لایه برداری است. این روش برای این منظور طراحی شده که پوست شما حس طراوت وتازگی داشته باشد و در عین حال با ایجاد تحریک کمتر روی پوست انجام گردد. در ادامه در خصوص این روش استفاده از پیلینگ و مزایا و معایب آن بخوانید.

آنزیم چیست؟

آنزیم پروتئینی است که واکنش های شیمیایی را در بدن تسریع می نماید و عملنمودهای طبیعی بدن مانند تنفس، هضم و عملکرد عصبی را حفظ می نماید و بعلاوه از سلامت کلی پوست حمایت می نماید. آنزیم ها به طور طبیعی از میوه ها، از جمله سیب، کیوی و پاپایا به دست می آیند. برخی از محصولات لایه بردار، آنزیمی هستند.

لایه برداری آنزیمی چطور کار می نماید؟

آنزیم های طبیعی با هم کار می نمایند تا به طور طبیعی پوست را با لایه برداری از لایه رویی، مجدداً نمایان نمایند. این فرآیند با نفوذ به منافذ پوست، سلول های مرده پوست را به آرامی حل می نماید، منافذ را پاک می نماید و لایه هایی از آلودگی جمع شده در منافذ را از بین می برد.

لایه بردارهای آنزیمی در مقابل لایه بردارهای شیمیایی و فیزیکی

همه لایه بردارها با یک هدف کار می نمایند؛ از بین بردن پوست مرده و تشویق به گردش سلولی که این فرایندها پوست را درخشان و شاداب می نمایند.

لایه بردار فیزیکی شامل استفاده از محصولی حاوی اسکراب دانه ای برای از بین بردن فیزیکی تجمعات است، در حالی که لایه بردارهای شیمیایی از فرمول اسیدی مانند AHAs و BHAs برای حل کردن سلول های مرده پوست استفاده می نمایند. این نوع لایه بردارها کاملا مؤثر هستند و نتایج عالی دارند؛ اما به علت فرمولاسیون خشن تر و گاهی ساینده شان، می توانند باعث تحریک پوست شوند.

لایه بردار آنزیمی به طور طبیعی ملایم تر است و بدون ایجاد مسائلی مثل قرمزی یا خشکی، گزینه بهتری برای پوست های حساس یا خشک است. این لایه برداری به مقدار کافی عمیق نیست، اما برای دستیابی به پوستی نرم و درخشان موثر است.

فواید لایه برداری آنزیمی

لایه بردارهای آنزیمی طوری طراحی می شوند که یک درمان ملایم و در عین حال هدفمند ارائه دهند. این لایه بردارها در کنار ترکیبات اکتوئین و ویتامین C، فواید زیادی برای پوست به ارمغان می آورند که شامل موارد زیر است:

  • از بین بردن سلول های مرده پوست و از بین بردن آلودگی ها از روی پوستی که تمیز شده است.
  • محافظت در برابر تأثیرات مضر محیطی و افزایش ظرفیت پوست برای بازگرداندن رطوبت و ایجاد ظاهری مرطوب
  • تحریک برای فراوری کلاژن طبیعی در پوست برای کاهش چین و چروک که ظاهری صاف تر در پوست ایجاد می نماید.
  • ارتقاء سطح خاصیت ارتجاعی پوست برای داشتن پوستی محکم تر
  • برطرف تیرگی و تشویق درخشش طبیعی پوست برای ظاهری روشن تر در پوست
  • شفاف سازی پوست بدون تحریک

چند وقت یک بار باید از لایه برداری آنزیمی استفاده کرد؟

با وجود فرمولاسیون ملایم، استفاده روزانه از لایه بردار آنزیمی توصیه نمی گردد. با این حال، می توانید به طور مکرر از آن در برنامه مراقبت از پوست خود بهره ببرید. برای کسب نتایج مطلوب، یک یا دو بار در هفته، پس از پاکسازی پوست از آن بهره ببرید.

طرز استفاده از پیلینگ آنزیمی

برای استفاده از لایه بردار آنزیمی ابتدا یک لایه نازک از آن را روی صورت بمالید. سپس به مدت 15 دقیقه استراحت کنید و با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که برخلاف برخی از لایه بردارها، هنگام استفاده احتیاجی به پاک کردن فیزیکی آن نیست.

چگونه می توانیم بدن را لایه برداری کنیم؟

لایه برداری فقط مخصوص پوست صورت نیست. پوست بدن را هم می توانید لایه برداری کنید و برای این منظور انواع محصولات از جمله شامپوهای بدن لایه بردار و اسکراب های بدن وجود دارد. لایه بردارهای بدن هم ممکن است ترکیبی از لایه برداری فیزیکی و شیمیایی باشند.

حتی برای پوست سر هم می توانید محصولاتی برای لایه برداری پیدا کنید ولی پوست سر بسیار حساس تر است و بهتر است بدون توصیه پزشک از محصولات لایه بردار پوست سر استفاده نکنید.

لایه برداری فیزیکی چیست؟

لایه برداری فیزیکی شامل استفاده از ابزارهای ساینده یا اسکراب برای حذف فیزیکی سلول های مرده پوست از سطح پوست است. این روش استفاده از پیلینگ می تواند ظاهر پوست را احیا کند، بافت آن را اصلاح کند، جوش ها را کاهش دهد، چربی اضافی را از بین ببرد و یکنواختی پوست را افزایش دهد.

اگرچه لایه برداری فیزیکی یک گزینه عالی برای کسانی است که در پی بهبود ظاهر کلی پوست خود هستند، اما راه حل مناسبی برای همه نیست. بسیار مهم است که با غلظت کم لایه بردارهای فیزیکی آغاز کنید تا از تحریک یا آسیب جلوگیری کنید زیرا شست وشوی شدید ممکن است منجر به قرمزی یا التهاب گردد.

انواع لایه بردارهای فیزیکی

شناخت انواع لایه بردارهای فیزیکی برای انتخاب گزینه مناسب با توجه به نوع پوست و نگرانی های شما لازم است. دو نوع از محبوب ترین لایه بردارهای فیزیکی شامل اسکراب های دانه دار و برس ها یا دستگاه های پاک نماینده هستند.

اسکراب گرانول

اسکراب های گرانول معمولاً حاوی ذرات ریز مانند شکر، نمک، هسته های خرد شده میوه یا حتی دانه های ریز مصنوعی هستند. این نوع لایه بردار یک انتخاب عالی است چون بافت های مختلفی دارد، از ریز تا درشت که برای سازگاری با انواع مختلف پوست مناسب است. در حالی که اسکراب های دانه ای به طور موثر سلول های مرده پوست را از بین می برند، استفاده از آن ها باید با ملایمت باشد. حرکات دایره ای ملایم برای جلوگیری از تحریک شدن پوست، به ویژه برای افرادی که پوست حساس یا مستعد آکنه دارند، کلیدی است.

برس ها و دستگاه های تمیزنماینده

برس ها یا دستگاه های پاک نماینده یکی دیگر از انواع محبوب لایه بردارهای فیزیکی هستند. این ابزارهای دستی اغلب دارای موهای نرم و چرخشی هستند که به از بین بردن سلول های مردهی پوست و پاکسازی موثر منافذ یاری می نماید. این ابزارها نه تنها به احیای پوست یاری می نمایند، بلکه استفاده از آن ها آسان است، به تحریک گردش خون یاری می نماید و می تواند برای بیشتر انواع پوست مفید باشد.

چه اسکراب های دانه ای چه برس های پاک نماینده را انتخاب کنید، همواره احتیاجهای پوست خود را در اولویت قرار دهید و در روتین خود ملایم باشید تا از آسیب احتمالی به پوست جلوگیری کنید. فقط دو تا سه بار در هفته لایه بردارهای فیزیکی را در روتین مراقبت از پوست خود بگنجانید تا از لایه برداری بیش از حد پوست جلوگیری کنید.

از برس های مخصوص لایه برداری می توانید همراه با شوینده محبوب خود بهره ببرید. با خرید انواع برس و تجهیزات آرایشی می توانید بسیاری از خدمات زیبایی پوست را در خانه تجربه کنید.

انتخاب روش لایه برداری مناسب برای پوست

هر روش پیلینگ صورت فواید خاص خود را دارد. لایه برداری شیمیایی به علت ماهیت ملایم تر و کمتر ساینده آن، مخصوصاً برای افرادی با پوست حساس و خشک مناسب است. از سوی دیگر، لایه برداری فیزیکی، استفاده از اسکراب یا ابزار، می تواند برای کسانی که لایه برداری لمسی را ترجیح می دهند، رضایت بخش باشد. با این حال، ممکن است برای افراد دارای پوست حساس یا مستعد آکنه مناسب نباشد، زیرا پتانسیل تحریک پوست را دارد. تصمیم بین لایه برداری شیمیایی و فیزیکی به نوع پوست، مسائل پوست و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

لایه برداری شیمیایی یا فیزیکی؟ انتخاب با شماست!

درک تفاوت بین لایه برداری شیمیایی و فیزیکی برای هر روتین مراقبت از پوست بسیار مهم است. لایه برداری شیمیایی از اسیدها یا آنزیم ها برای حل کردن سلول های مرده پوست استفاده می نماید، در حالی که لایه برداری فیزیکی از مواد یا ابزار دانه دار برای حذف فیزیکی آلودگی از سطح پوست استفاده می نماید. اگرچه هر دو مزایای خود را دارند، مهم است که نوع پوست خود را در نظر بگیرید تا روش مناسب خود را پیدا کنید.

جمع بندی

استفاده از پیلینگ یکی از مراحل روتین مراقبت از پوست است. هدف اصلی این مرحله، از بین بردن سلول های مرده پوست وحذف کردن آلودگی های اضافه است. با این کار، پوستی تمیز، درخشان و صاف تر خواهید داشت.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت ساعت شیک مگ را بخوانید.

منابع: Susannekaufmann, Mesoestetic, Comfortzoneskin

منبع: دیجیکالا مگ

به "استفاده از پیلینگ چه مزایا و معایبی برای پوست دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده از پیلینگ چه مزایا و معایبی برای پوست دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید