طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی با پف زیاد و بافت عالی

به گزارش ساعت شیک، عطر خوش کیک اسفنجی شکلاتی که صبح ها از شیرینی فروشی محله بلند می گردد، احتمالا شما را ناخودآگاه به دنیای چارلی و کارخانه شکلات سازی اش می برد. در آن لحظه آب دهان تان را به سختی قورت می دهید و در پی چاره ای هستید تا یک تکه از آن کیک شکلاتی را مزه کنید. شما قطعا به کیک شکلاتی به خاطر بافت عالی و طعم بی نظیرش نمی توانید نه بگویید پس بهتر است طرز تهیه کیک شکلاتی خیس را که قبلا در کتاب کاله شرح دادیم بخوانید و بدانید کیک شکلاتی هم مانند دیگر کیک های اسفنجی پایه بیشتر کیک ها و شیرنی است بنابراین در ادامه ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی را برایتان خواهیم گفت.

طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی با پف زیاد و بافت عالی

مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی اسفنجی

  • آرد همه منظوره دو فنجان
  • شکر دو فنجان
  • پودر کاکائو شیرین نشده سه چهارم فنجان
  • جوش شیرین دون قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • تخم مرغ بزرگ دو عدد
  • روغن نباتی یک فنجان
  • وانیل دو قاشق چای خوری
  • آب داغ یک فنجان

مواد لازم برای تهیه فراستینگ شکلاتی

  • کره به دمای محیط رسیده یک و یک دوم فنجان
  • پودرقند چهار پیمانه
  • شکلات نیمه شیرین خرد شده 170 گرم
  • وانیل یک قاشق چای خوری
  • خامه غلیظ یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی

1. مواد خشک را مخلوط کنید

اولین نکته در طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی انتخاب کاسه ای مناسب برای ریختن آرد، شکر، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و نمک است بعد از آن هم باید با سرعت میانه هم زن، این مواد را خوب مخلوط شان کنید. برای آن که کیک اسفنجی سبک تری داشته باشید بهتر است آرد، بیکینگ پودر و نمک را در ظرفی جداگانه سه بار الک کنید و بعد داخل کاسه مورد نظر بریزید. دستور کیک اسفنجی ساده را که قبلا در کتاب کاله آورده بودیم می توانید بخوانید تا جزییات دستور کیک را بهتر بدانید.

2. مواد مرطوب را مخلوط کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی به سراغ مواد تر بروید و آن ها را در ظرفی مناسب مخلوط کنید. تخم مرغ ها را که از چند ساعت قبل به دمای محیط رسیده اند، در ظرف موردنظر بشکنید و روغن نباتی را به آن اضافه کنید و با یاری هم زن دستی آن ها را خوب مخلوط کنید. هنگام اضافه کردن تخم مرغ ها دقت داشته باشید که حتما سرد باشند تا به پف کردن کیک و ایجاد بافت اسفنجی آن یاری کند.

در ادامه تهیه کیک شکلاتی، مواد خشک را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک دست شوند. حالا وانیل و آب داغ را هم به آن اضافه کنید و تا یک دست شدن مایه کیک، مخلوط را به آرامی چند بار هم بزنید.

3. قالب ها را آماده کنید

در ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی سه قالب 20 سانتی متری گرد انتخاب کنید. قالب ها را کامل با روغن چرب و سپس داخل شان را آردپاشی کنید. مایه خمیر را به صورت مساوی در این سه قالب بریزید، کف آن ها را دوبار به زمین بزنید تا هوای اضافه شان گرفته گردد. این کار به پف کیک یاری خواهد نمود.

4. کیک را بپزید

در آخرین مرحله از پخت کیک اسفنجی شکلاتی، فر را با دمای 150 درجه سانتی گراد گرم نموده و قالب ها را برای 30 دقیقه در فر بگذارید تا کامل پخته شوند. برای آن که کیک تان خشک نگردد و روی آن ترک نخورد می توانید یک کاسه پر از آب همراه با قالب ها در فر بگذارید تا محیطی مرطوب ایجاد کند. بعد از مدت زمان گفته شده قالب ها را بیرون آورده و یک خلال چوبی داخل آن ها فرو کنید، در صورت نچسبیدن هیچ مایه ای به آن، کیک آماده است. نوش جان!

بعد از آن که کیک به دمای محیط رسید، می توانید روی آن ها را با سس شکلاتی یا گاناش تزئین کنید. طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک را در کتاب کاله بخوانید. در صورت نداشتن فر، با خواندن طرز تهیه کیک خیس شکلاتی بدون فر این کیک خوشمزه را راحت و بدون فر هم می توانید آماده کنید.

5. فراستینگ را آماده کنید

بعد از آن که قالب ها را از فر بیرون آوردید، اجازه دهید کیک ها به مدت 15 دقیقه در همان قالب خنک شوند، سپس به آرامی آن ها را از قالب خارج نموده و روی توری خنک کننده بگذارید تا به دمای محیط برسند. تا خنک شدن کیک ها به سراغ آماده کردن فراستینگ بروید، شکلات ها را در مایکروویو یا به روش بن ماری آب کنید. کره را با دور میانه هم زن 5 دقیقه بزنید. با کم کردن سرعت هم زن، وانیل و پودر قند را هم به آن اضافه کنید. حال شکلات آب شده را اضافه نموده و 2 دقیقه آن ها را هم بزنید تا پفکی و نرم گردد. در نهایت خامه غلیظ را اضافه و مجدد برای دو دقیقه دیگر هم بزنید. حال فراستینگ شما آماده است.

6. کیک را فراستینگ کنید

بعد از خنک شدن کیک ها، آن را لایه لایه نموده و یک چهارم از فراستینگ را روی لایه اول بمالید. لایه های بعدی را هم به همین صورت پیش بروید تا مایه فراستینگ و لایه های کیک اسفنجی تان تمام گردد. از به جای مانده سس شکلاتی برای فراستینگ اطراف لایه ها بهره ببرید. در آخر هم با آجیل، خرده میوه و گل های طبیعی می توانید روی آن را تزئین کنید. طرز تهیه سس شکلاتی و طرز تهیه خامه شکلاتی برای روی کیک را می توانید در کتاب کاله بخوانید.

کیک شکلاتی یکی از خوشمزه ترین کیک ها برای مهمانی ها و جشن ها است.

نکات تکمیلی برای پخت بهتر کیک شکلاتی اسفنجی

در دنیای شیرینی پزی دستور پخت کیک ها بسیار آسان است و شما با کمترین تجهیزات و مواد لازم می توانید آن را برای خود آماده کنید، با این حال در ادامه به نکات مهمی اشاره نموده ایم که می توانید آن ها را بخوانید.

آیا کیک شکلاتی را می توان فریز کرد؟

بله. شما کیک شکلاتی تان را علاوه بر یخچال در فریزر هم می توانید نگه داری کنید، به شرط آن که آن را فراستینگ نکنید. کیک را در یک ظرف در بسته گذاشته و آن را برای سه روز تا یک هفته در یخچال بگذارید. از سویی دیگر لایه های کیک را درون پلاستیک یا فویل بپیچید و درون یک ظرف در بسته بگذارید تا بتوانید آن را برای یک ماه در فریزر قرار دهید.

علت رطوبت کیک اسفنجی چیست؟

روغن رطوبت بیشتری به بافت کیک اسفنجی می دهد تا جایی که روزهای بیشتری می توانید آن را در یخچال نگه داری کنید. با این حال در صورت نبود روغن از کره هم می توانید بهره ببرید. در کیک های مشابه هم مانند طرز تهیه کیک کاکائوی اسفنجی از روغن استفاده می گردد.

چه مواردی به پف بهتر کیک اسفنجی یاری می نماید؟

مهم ترین نکته ای که برای پف کیک های خود باید در نظر بگیرید رسیدن دمای مواد لازم به دمای محیط است. این کار نه تنها به پف کیک بلکه به سبکی آن هم یاری می نماید. نکته دیگر آن که مواد خشک و مواد تر نباید زیاد با یکدیگر مخلوط شوند، این که فقط با هم ترکیب شوند، کافی است. چون اگر این نکته را رعایت نکنید کیک شما یا سفت می گردد یا خام می ماند. در نهایت به تاریخ انقضای بیکینگ پودر و جوش شیرین هم دقت داشته باشید چون این دو نقش مهمی در بالا آمدن کیک شکلاتی دارد. برای آن که با روش ها و نکته های پخت بیشتر آشنا شوید می توانید طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه را هم بخوانید.

آیا با این دستور پخت می توان کیک های دیگر را هم امتحان کرد؟

بله. از آن جا دستور پخت کیک شکلاتی بسیار ساده است شما با کم و زیاد کردن مقدار ها، طعم ها و تجهیزات می توانید انواع آن ها را امتحان کنید. در کتاب کاله به خوبی طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خیس و طرز تهیه کیک اسفنجی عصرانه شرح داده شده است.

آیا با این دستور کیک تولد هم می توان آماده کرد؟

بله. کیک های شکلاتی معمولا یکی از برترین گزینه ها برای پایه کیک های اسفنجی است و با دو برابر کردن مقادیر، کیک های بزرگ تری برای جشن های خود می توانید آماده کنید. در کتاب کاله می توانید طرز تهیه کیک تولد شکلاتی را بخوانید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی با پف زیاد و بافت عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی با پف زیاد و بافت عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید