با طرز تهیه شیرینی خامه ای در انواع مختلف آشنا شوید

به گزارش ساعت شیک، یکی از برترین و لذیذترین بخش های یک مهمانی یا دورهمی های خانوادگی و محبت آمیز، سرو انواع شیرینی خامه ای است. زمانی که نام شیرینی های خامه ای به میان می آید، اغلب افراد شاد می شوند. این دسته از شیرینی ها نظیر شیرینی لطیفه، نان خامه ای، رولت خامه ای، شیرینی تر تخته ای و شیرینی قیفی خامه ای هواداران زیادی دارند. البته کالری شیرینی خامه ای زیاد است و معمولا کسانی که رژیم های لاغری دارند، از خوردن آن ها صرف نظر می نمایند. در این مقاله از خبرنگاران با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه شیرینی خامه ای آشنا کنیم.

با طرز تهیه شیرینی خامه ای در انواع مختلف آشنا شوید
شیرینی خامه ای
تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت1 ساعت
مقدار سختیکم

شیرینی خامه ای در انواع مختلف

یکی از انواع شیرینی خامه ای مجلسی محبوب، شیرینی لطیفه است که طرز تهیه شیرینی لطیفه در منزل امکان پذیر خواهد بود. در ادامه با طرز تهیه انواع شیرینی تر آشنا می شوید؛ اما ابتدا نام انواع شیرینی خامه ای را معرفی می کنیم که شامل موارد زیر است:

  • شیرینی لطیفه
  • نان خامه ای
  • شیرینی قیفی خامه ای
  • شیرینی لطیفه
  • شیرینی تر تخته ای
  • رولت لیمویی
  • رولت خامه ای

طرز تهیه شیرینی قیفی خامه ای

در لیست نام انواع شیرینی تر، نام شیرین خامه ای قیفی نیز جای می گیرد. این شیرینی طعم لذیذی داشته و بعلاوه دارای ظاهر زیبایی است. در این بخش با مواد لازم و طرز تهیه شیرینی خامه ای قیفی آشنا خواهیم شد.

مواد اولیه شیرینی قیفی خامه ای

برای تهیه این شیرینی خامه ای خوشمزه مواد اولیه زیر را آماده کنید. طرز تهیه نون خامه ای با لیوان بدین معناست که از یک لیوان فرانسوی به عنوان پیمانه استفاده می کنیم.

مواد لازممقدار مورد احتیاج
آرد1 پیمانه
پودر خمیر مایه1 قاشق چایخوری
آب ولرمیک چهارم پیمانه
کره3 قاشق غذاخوری
نمکیک هشتم قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ2 عدد
پودر قند یا شکر2 پیمانه
آبلیمو2 قاشق چایخوری

دستور پخت شیرینی قیفی خامه ای

طرز تهیه شیرینی خامه ای قیفی که یکی از انواع نون خامه ای است را در مراحل زیر دنبال کنید:

  • مرحله اول: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا به خوبی گرم گردد.
  • مرحله دوم: برای تهیه این شیرینی ابتدا پودر خمیر مایه را با آب ولرم مخلوط نموده و اجازه دهید تا چند دقیقه استراحت کند. در ادامه کره را به خمیر مایه اضافه نموده و به خوبی ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: آرد را سه بار الک نموده و به همراه نمک، آرام آرام به مواد اضافه و مخلوط کنید تا خمیر نرم و یک دستی ایجاد گردد.
  • مرحله چهارم: داخل یک ظرف را با روغن چرب کنید، خمیر را درون ظرف قرار داده و درب ظرف را با پارچه بپوشانید. خمیر را به مدت 2 ساعت در جای گرمی بگذارید تا استراحت نموده و حجم آن دو برابر گردد.
  • مرحله پنجم: پس از آماده شدن خمیر، روی سطح کار یا یک تخته مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید.
  • مرحله ششم: خمیر را به صورت نوارهای باریک و یک مقدار برش بزنید و آن ها را از قسمت باریک تر به سمت پهن تر بپیچانید.
  • مرحله هفتم: روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرهای آماده شده را داخل سینی فر بچینید. سینی را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا خمیرها طلایی و ترد شوند. سپس سینی را از فر خارج نموده و کنار بگذارید تا نان ها خنک شوند.
  • مرحله هشتم: در این مرحله برای تهیه کرم، ابتدا سفیده های تخم مرغ و آبلیمو را درون یک کاسه ریخته و با همزن برقی به خوبی هم بزنید. سپس پودر قند را کم کم اضافه نموده و مخلوط کنید تا حالت خامه ای پیدا کند.
  • مرحله نهم: بعد از سرد شدن نان ها، داخل آن ها را با کرم پر نموده و به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا کرم سفت گردد. در نهایت، روی شیرینی های قیفی خامه ای را با پودر قند تزیین نموده و سرو کنید.

طرز تهیه نان خامه ای

نان خامه ای شیرینی محبوبی است که در اغلب مهمانی ها مورد استفاده قرار می گیرد و طعم بی نظیری دارد. طرز تهیه نان خامه ای گزینه ای مناسب برای پذیرایی در مهمانی ها است.

مواد اولیه تهیه نان خامه ای

در طرز تهیه شیرینی خامه ای نارنجکی ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید.

مواد لازممقدار مورد احتیاج
آرد1 پیمانه
آب یا شیر1 پیمانه
کره120 گرم
بیکینگ پودریک چهارم قاشق چایخوری
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
تخم مرغ4 عدد
خامه قنادی300 گرم

دستور پخت نان خامه ای مجلسی

برای طرزتهیه شیرینی خامه ای مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

  • مرحله اول: کره را به همراه آب و شکر درون تابه ای ریخته و روی شعله با حرارت کم قرار دهید تا به جوش آید.
  • مرحله دوم: بعد از به جوش آمدن، ترکیب را از روی حرارت بردارید. آرد را به مواد اضافه نموده و هم بزنید تا به حالت خمیری درآید؛ سپس اجازه دهید تا خنک گردد.
  • مرحله سوم: تخم مرغ را شکسته و ابتدا با همزن دستی هم بزنید و در ادامه از همزن برقی بهره ببرید. حالا تخم مرغ ها را در چند مرحله به خمیر شیرینی اضافه نموده و به خوبی ترکیب کنید؛ در نهایت خمیر، حالت کشداری پیدا می نماید. در انتها وانیل و بیکینگ پودر را نیز به خمیر بیفزایید.
  • مرحله چهارم: نان خامه ای باید بافتی منسجم داشته باشد، پس زمانی که خمیر شل یا سفت نبود، آن را داخل قیف بریزید.
  • مرحله پنجم: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. داخل سینی فر، کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را روی کاغذ روغنی و با استفاده از ماسوره قیف، به شکل توپی شکوفه بزنید.
  • مرحله ششم: سینی خمیر را داخل فر بگذارید و بعد از طلایی شدن خمیرها، سینی را از فر خارج نموده و اجازه دهید تا شیرینی ها خنک شوند.
  • مرحله هفتم: خامه قنادی را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد؛ سپس با همزن چند دقیقه هم بزنید تا فرم بگیرد.
  • مرحله هشتم: اکنون خامه را داخل قیف بریزید، زیر شیرینی ها را سوراخ نموده و با استفاده از قیف، آن ها را از خامه پر کنید.

طرز تهیه رولت خامه ای

در طرز تهیه انواع شیرینی خامه ای، رولت را از یاد نبرید. رولت خامه ای یکی از انواع شیرین خامه ای خوشمزه و محبوب است که می توان به آسانی و بدون فر در منزل تهیه کرد.

مواد اولیه در طرز تهیه رولت خامه ای

برای طرز تهیه شیرینی خامه ای رولت به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
تخم مرغ2 عدد
آرد50 گرم
بیکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
شکر50 گرم
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
خامه قنادیبه مقدار لازم
روغن مایعبه مقدار لازم
انواع مغز، موز و شکلاتبه مقدار دلخواه

دستور پخت شیرینی خامه ای بدون فر

درست کردن رولت خامه ای، یکی از انواع طرز تهیه شیرینی خامه ای بدون فر بوده و شامل مراحل زیر است.

  • مرحله اول: برای تهیه رولت خامه ای، ابتدا تخم مرغ، وانیل و شکر را با همزن برقی هم بزنید تا حجم آن دو برابر گردد.
  • مرحله دوم: آرد و بیکینگ پودر را چندین بار الک نموده و آرام آرام به مواد بیفزایید؛ سپس مواد را به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: یک ماهیتابه دو طرفه را با مقداری روغن مایع چرب نموده و روی حرارت کم قرار دهید تا داغ گردد.
  • مرحله چهارم: مواد رولت خامه ای را درون تابه بریزید و صاف کنید. حرارت را کم نموده و بعد از 15 دقیقه، طرف دوم خمیر را بپزید.
  • مرحله پنجم: بعد از طبخ رولت، روی پارچه ای نم دار کاغذ روغنی قرار داده، نان رولت را روی آن بگذارید و به آرامی بپیچید.
  • مرحله ششم: رول نان را کنار بگذارید تا خنک گردد. سپس رول را باز نموده و خامه را روی آن پهن کنید.
  • مرحله هفتم: انواع مغز، موز و شکلات را به مقدار دلخواه روی خامه بریزید و مجدداً نان را رول کنید. رولت را در یخچال قرار دهید تا سرد گردد، سپس می توانید رولت خامه ای را سرو کنید. طرز تهیه شیرینی خامه ای رول به این سادگی به انتها می رسد.

نکته: شما می توانید با دنبال کردن طرز تهیه رولت شکلاتی این شیرینی را با طعم شکلات نیز درست کنید.

طرز تهیه شیرینی تر تخته ای

شیرینی تر تخته ای یکی دیگر از انواع شیرینی خامه ای به شمار میرود که می توان در منزل تهیه کرد. این مدل شیرینی خامه ای برای پذیرایی در مهمانی ها و دورهمی ها برترین گزینه است.

مواد اولیه شیرینی تر تخته ای

برای این آموزش شیرینی خامه ای ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید.

مواد لازممقدار مورد احتیاج
آرد سفید100 گرم
تخم مرغ4 عدد
شکر120 گرم
پودر نسکافه2 قاشق چایخوری
خامه قنادیبه مقدار کافی
وانیلنصف قاشق چایخوری
عسل2 قاشق غذاخوری
روغن مایع2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
توت فرنگی و موز یا شکلات رنده شده (برای تزیین)به مقدار دلخواه

دستور پخت شیرینی تر تخته ای

برای طرز تهیه شیرینی خامه ای تخته ای مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

  • مرحله اول: در مراحل طبخ شیرینی تر تخته ای ابتدا، تخم مرغ ها را شکسته، سپس سفیده و زرده آن ها را جدا کنید و داخل دو ظرف بریزید.
  • مرحله دوم: در ادامه نیمی از شکر را به سفیده تخم مرغ و نیم دیگر را به زرده اضافه نموده و ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: سفیده تخم مرغ را با همزن برقی مخلوط نموده تا سفید رنگ و پفکی گردد. سپس زرده های تخم مرغ را به سفیده هم زده اضافه کنید. مواد را به خوبی مخلوط نموده و در ادامه وانیل را به آن ها بیفزایید.
  • مرحله چهارم: روغن مایع و عسل را نیز به مواد اضافه نموده و به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: پودر نسکافه را با مقداری آب جوش حل نموده و با دیگر مواد ترکیب کنید.
  • مرحله ششم: آرد و بیکینگ پودر را چندین بار الک نموده و در سه مرحله، آرام آرام به مواد بیفزایید. سپس با استفاده از لیسک مواد را هم بزنید تا آرد با دیگر مواد به خوبی مخلوط گردد.
  • مرحله هفتم: یک قالب مستطیلی شکل به مقدار دلخواه انتخاب نموده و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. در این مرحله بهتر است تا کمی کاغذ روغنی را چرب کنید.
  • مرحله هشتم: مواد شیرینی تخته ای را به صورت یکدست و صاف کف قالب بریزید. فر را از قبل در دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد. سپس قالب را به مدت 15 دقیقه درون فر بگذارید تا شیرینی بپزد. در ادامه به مدت 3 دقیقه گریل فر را روشن کنید تا روی کیک نیز پخته و طلایی گردد.
  • مرحله نهم: قالب را از فر خارج نموده و کنار بگذارید تا در دمای اتاق خنک گردد.
  • مرحله دهم: خامه قنادی را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی، به خوبی هم بزنید تا خامه فرم بگیرد. کیک را از قالب خارج نموده و به صورت لایه ای برش کنید.
  • مرحله یازدهم: یک لایه از خامه فرم گرفته را روی نصف کیک پخش کنید؛ سپس نیم دیگر کیک را روی خامه قرار دهید و یک لایه دیگر خامه روی کیک بکشید. در ادامه با استفاده از پالت، خامه را صاف نموده و با کاردک روی خامه شیار ایجاد کنید.
  • مرحله دوازدهم: کیک را به مدت 30 دقیقه درون یخچال بگذارید تا رطوبت خامه گرفته گردد. سپس کناره های شیرینی را صاف نموده و در مقدار های دلخواه برش بزنید.
  • مرحله سیزدهم: طرز تهیه شیرینی خامه ای تخته ای به عنوان یک شیرینی کیک خامه ای به انتها رسید. در نهایت شیرینی تر تخته ای را با انواع میوه نظیر توت فرنگی و موز یا شکلات رنده شده تزیین نموده و نوش جان کنید.

برای طرز تهیه شیرینی تیتابی خامه ای، پس از درست شدن شیرینی تر تخته ای آن را به مقدار مستطیل های کوچک برش بزنید و میل کنید.

فوت و فن های طرز تهیه شیرینی خامه ای

برای درست کردن انواع شیرینی خامه ای نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا یک شیرینی خوشمزه داشته باشید:

  • پیش از تهیه شیرینی، مواد اولیه مانند تخم مرغ و کره را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
  • خامه قندی را با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا کاملا فرم بگیرد.
  • در استفاده از مواد اولیه، نسبت ها را رعایت کنید تا خمیر به درستی آماده گردد.

روش نگهداری شیرینی خامه ای

در مقایسه با شیرینی های خشک، شیرینی خامه ای سریع تر خراب می گردد. دقت داشته باشید که شیرینی خامه ای را حتما داخل یخچال قرار دهید، چراکه بیرون از یخچال خامه شیرینی، اصطلاحا ترش می گردد. بعلاوه ظرف شیرینی خامه ای باید درب دار باشد تا روی شیرینی خشک نگردد.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی خامه ای

شیرینی خامه ای بافت نرم و لطیفی دارد و به همین علت زودتر از دیگر شیرینی ها خراب می گردد. برای جلوگیری از خراب شدن انواع شیرینی خامه ای دقت داشته باشید که شیرینی بیرون از یخچال باقی نماند. بعلاوه در هنگام سرو نیز شیرینی را به آرامی داخل ظرف قرار دهید تا بافت آن در اثر برخورد تغییر نکند.

شیرینی خامه ای، دوست داشتنی و خوش طعم

در این مطلب با طرز تهیه شیرینی خامه ای خانگی آشنا شدید. با توجه به طرز تهیه انواع شیرینی خامه ای، این شیرینی های خوشمزه و خوش عطر و رنگ را در منزل درست نموده و با یک فنجان چای در وعده عصرانه، در کنار عزیزان خود نوش جان کنید.

البته، اگر هوس خوردن شیرینی قنادی خامه ای نموده اید اما زمان درست کردن شیرینی خامه ای در منزل را ندارید، می توانید با سفارش آنلاین شیرینی از ساعت شیک ، انواع کیک خامه ای خوشمزه را سفارش داده و درب منزل یا محل کار خود، در کوتاه ترین زمان ممکن تحویل بگیرید.

در انتها، اگر پیشنهاد یا نظری در خصوص انواع شیرینی خامه ای و طرز تهیه آن ها دارید، خشنود می شویم تا نظرات خود را با ما و دیگر کاربران ساعت شیک به اشتراک بگذارید.

سوالات متدوال

انواع شیرینی خامه ای چیست؟

از انواع شیرینی خامه ای می توان به نان خامه ای، شیرینی تخته ای، شیرینی لطیفه، رولت خامه ای و شیرینی خامه ای قیفی اشاره نمود.

شیرینی خامه ای را چگونه نگهداری کنید؟

دو نکته مهم در نگهداری شیرینی خامه ای، قرار دادن شیرینی داخل ظرفی درب دار و نگهداری آن در یخچال است تا شیرینی خراب نگردد.

چرا خامه قنادی فرم نمی گیرد؟

خامه قنادی را پیش از استفاده در روش تهیه شیرینی خامه ای، به مدت چند دقیقه با همزن هم بزنید؛ در غیر این صورت خامه فرم نمی گیرد.

منبع: اسنپ فود

به "با طرز تهیه شیرینی خامه ای در انواع مختلف آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با طرز تهیه شیرینی خامه ای در انواع مختلف آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید