استاندارد USB 4.0 چه ویژگی هایی دارد و تفاوت آن با USB-C چیست؟

به گزارش ساعت شیک، استاندارد USB از زمان انتشار در سال 1996 تا کنون زندگی را برای مردم آسان تر و راحت تر کرده است. اما این استاندارد نسبت به روز نخست تغییرات زیادی داشته است و شاهد انتشار چندین استاندارد جدید بودیم.

استاندارد USB 4.0 چه ویژگی هایی دارد و تفاوت آن با USB-C چیست؟

اکنون، چندین استاندارد USB در بازار مطرح هستند که باعث سردرگمی کاربران می شوند. معرفی استاندارد USB جدید به نام USB 4.0 می تواند مقداری از این سردرگمی ها را کاهش دهد.

USB مخفف Universal Serial Bus و به یک رابط plug-and-play گفته می شود و کامپیوتر را قادر می سازد سریع و راحت با وسایل جانبی و سایر دستگاه ها ارتباط برقرار کند.

پرسشی که الان مطرح می شود؛ استاندارد جدید USB 4.0 دقیقا چیست و آیا با استاندارد USB Type-C تفاوت دارد؟

استاندارد USB-C چیست؟

USB-C به یکی از سه استاندارد USB غالب در بازار (Type A و Type B و Type C) اشاره دارد. کانکتورهای USB-C به چند دلیل با دیگر اتصالات USB تفاوت های بزرگی دارند. تفاوت اصلی این است که می توان کانکتورهای USB-C را برای مصارف و اهداف مختلفی به کار برد در حالی که مثلا کانکتور سنتی USB Type-A چنین قابلیتی ندارد.

افزون بر این، کانکتورهای USB-C می توانند انرژی بیشتری نسبت به همتایان قبلی خود (حدبیشتر 3 آمپر برای هر درگاه) تامین کنند؛ چون یک کانکتور USB-C از اتصالات بیشتری بهره می برد.

حالا باید بررسی کنیم ارتباط و تفاوت USB-C با استاندارد جدید USB 4.0 چیست؟

استاندارد USB 4.0 چیست؟

USB 4.0 به عنوان نسل بعدی درگاه ها و کابل های USB شناخته شده و در سال 2019 به تصویب رسید. در این استاندارد وعده سرعت بیشتر انتقال اطلاعات، استفاده بهتر از درگاه و توانایی تونل کردن درگاه های display port و PCIe به یک دستگاه اکسترنال داده شده است.

USB 4.0 از یک کانکتور استاندارد ساده (USB-C) بهره می برد چندین استاندارد را با یکدیگر ترکیب می کند. همچنین، USB 4.0 تقریبا یک سازگاری معکوس با تمام استانداردهای قبلی از جمله USB 3.0 و USB 2.0 دارد.

اولین کامپیوتر دارای استاندارد USB 4.0 اواخر سال 2020 عرضه شده است. انتظار می رود در سال 2021 کامپیوترها و لپ تاپ ها بیشتری با این درگاه وارد بازار شود.

اکنون که درک درستی از ارتباط USB 4.0 و USB-C پیدا کردیم؛ سوال آخر این است که تفاوت این دو استاندارد دقیقا در چیست؟

تفاوت USB 4.0 و USB-C چیست؟

اصلی ترین و بارزترین تفاوت USB 4.0 و USB-C این است که USB-C به یک نوع کابل USB اشاره دارد ولی USB 4.0 به عملکرد و سرعت نظر دارد. در USB-C به طراحی فیزیکی کابل و درگاه توجه شده است ولی USB 4.0 آخرین استاندارد USB است که از نظر ظاهری مشابه کابل های USB-C است ولی از سرعت و عملکرد بالاتری برخوردار است.

تفاوت دیگر این است که کابل USB-C به خودی خود با استانداردهای پیش از خود سازگار نیست. شما یک دستگاه USB قدیمی را نمی توانید به یک درگاه USB-C کوچک و مدرن جدید وصل کنید. همچنین، نمی توان کابل USB-C را به یک درگاه USB بزرگ تر و قدیمی تر وصل کرد. USB 4.0 محدودیت های کمتری دارد و اساسا با استانداردهای USB قبل از خود سازگاری دارد.

روی USB 4.0 سرعت انتقال اطلاعات 20 گیگابیت بر ثانیه و 40 گیگابیت بر ثانیه دست یافتنی هستند. این سرعت ها از بیشتر دستگاه های USB-C بسیار سریع تر است. کابل های USB 4.0 دارای دو خط ارتباطی یک پهنای باند بسیار بالایی نسبت به نسخه های قدیمی تر فراهم می کنند و اجازه می دهند داده های بیشتری بین دستگاه ها رد و بدل شود که باعث افزایش سرعت انتقال اطلاعات می شود.

USB PD چیست؟

USB PD مخفف USB Power Delivery مشخصاتی است که برای کنترل توان برق بالاتر و شارژ سریع تر و موثرتر در محدود دستگاه های USB استفاده می شود.

برخلاف USB-C که با مشخصات USB PD تطابق ندارد؛ هر اتصال USB 4.0 به طور کامل با USB PD هم خوانی و تطابق دارد. به این معنی که می توانید مطمئن باشد یک اتصال USB 4.0 می توان هر دستگاهی را روشن نگه دارد؛ به شرط اینکه برق مورد نیاز دستگاه توسط منبع برق تامین شود.

USB 4.0 آینده اتصالات USB است

با ترکیب کابل های USB-C و سرعت و کارآمدی USB 4.0، می توان گفت آینده اتصالات USB بسیار روشن است. حدس زده می شود که USB 4.0 باعث مرگ قطعی درگاه های USB قدیمی شود.

از آن جایی که لپ تاپ های USB 4.0 وارد بازار شدند؛ استفاده از کابل های USB-C و استاندارد USB 4.0 به تدریج باعث از بین رفتن دیگر استانداردهای USB شده و کم کم شاهد کاهش استفاده از آن ها خواهیم بود.

منبع: یک پزشک

به "استاندارد USB 4.0 چه ویژگی هایی دارد و تفاوت آن با USB-C چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استاندارد USB 4.0 چه ویژگی هایی دارد و تفاوت آن با USB-C چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید