تبلت تاشوی گلکسی تب فولد سامسونگ چگونه خواهد بود؟

به گزارش ساعت شیک، اگرچه سامسونگ هنوز رسما اعلام نکرده میخواهد از تبلت تاشو (احتمالا گلکسی تب فولد) رونمایی کند اما با توجه به پیشرفت این شرکت در این زمینه، به نظر می رسد اگر سال آینده هم این اتفاق رخ دهد نباید تعجب کرد.

تبلت تاشوی گلکسی تب فولد سامسونگ چگونه خواهد بود؟

سامسونگ بعد از تجربه ناموفق نخستش در ساخت گوشی تاشو در سال 2019، توانست یک پیشرفت چشمگیر در این زمینه داشته باشد تا جایی که اکنون که سه سال از آن موقع می گذرد، این شرکت تبدیل شده به قدرتمندترین شرکتی که در زمینه فراوری محصولی با نمایشگر تاشو فعالیت می نماید.

البته سامسونگ در حال حاضر فقط گوشی هوشمند تاشو در سبد محصولات خود دارد ولی نمایشگرهایی که فراوری نموده قابل استفاده در لپ تاپ ها و تبلت های بزرگ هم هستند. هرچند هنوز ندیده ایم این شرکت محصولی تاشو غیر از گوشی هوشمند فراوری و روانه بازار کند. اما انتظار می رود سال آینده که گفته می شود سال گوشی های تاشو و رول شونده هم خواهد بود، تنوع بیشتری از محصولات تاشو را از سوی این شرکت کره ای ببینیم.

اما پرسشی که در رابطه با تبلت تاشوی گلکسی تب فولد سامسونگ وجود دارد این است که این محصول چه ظاهر و چه کاربردی خواهد داشت؟ به نظر می رسد برای پاسخ به این پرسش احتیاجی نیست که راه دوری برویم. با نگاهی به گلکسی زد فولد 4 می شود تا حد زیادی به پاسخ این پرسش دست پیدا کرد.

محصولات تاشو در سال 2022

در حال حاضر که تا انتها سال 2022 هم فقط یک فصل به جای مانده، گوشی های تاشوی متعددی راهی بازار شده اند. از یک سری لپ تاپ تاشو هم رونمایی شده اما این محصولات برای عرضه در تعداد انبوه نیستند و بیشتر نمونه های اولیه ای هستند که قرار است در آینده ای نزدیک به دست کاربران هم برسند. البته اگر استقبال از آن ها خوب باشد و بازار به آن ها احتیاجی داشته باشد.

بنابراین باز هم می رسیم به همان گوشی های تاشو که میلیون ها کاربر از آن ها استفاده می نمایند. در حال حاضر دو نوع طراحی برای گوشی های تاشو وجود دارد که یکی از آن ها تاشو به صورت عمودی و دیگری کتابی است. محصول نخست مثل زد فلیپ و هواوی P50 پاکت و محصول دوم هم مثل گلکسی زد فولد 4 و شیائومی میکس فولد و… یکی از آن ها با هدف راحت تر شدن جابه جایی گوشی هوشمند و دیگری هم با هدف در اختیار داشتن گوشی با امکان تبدیل شدن به تبلت طراحی شده اند.

با این حال احتیاج مردم نشان داده که هنوز علاقه به سمت گوشی های معمولی است. به همین دلیل می بینیم که گلکسی زد فلیپ هوادار بیشتری از زد فولد دارد. البته نباید فراموش کرد قیمت زد فولد 3 و 4 حدودا 1800 دلار است که قطعا با این قیمت باید انتظار کاربران کمتری را هم داشته باشیم. ولی به صورت کلی زد فلیپ گویا بیشتر به دل کاربران نشسته است.

چرا چنین ادعایی می کنیم؟ اگر دقت کنید می بینید تبلت های خوب امروزی نمایشگرهای بزرگی دارند. وقتی گوشی های هوشمند تقریبا 7 اینچی شده اند، طبیعی است برای اینکه مرزی بین تبلت و گوشی وجود داشته باشد، یک تبلت باید حداقل 8 اینچ باشد. از طرفی یک گوشی 6 اینچی هم این روزها به طور کلی کمتر مورد استقبال کاربران قرار می گیرد چون هرچه نمایشگر آن ها بزرگ تر باشد، راحت تر می شود کارهای مختلف را انجام داد.

با تمام این تفاسیر، گلکسی زد فولد 4 در چه دسته ای قرار می گیرد؟ یک محصول تاشو که وقتی قرار است در نقش یک گوشی ظاهر شود، نمایشگر آن به 6 اینچ می رسد و چون تا می خورد، آنقدر قطور می شود که در دست نگه داشتن آن هم کار ساده ای نخواهد بود. از طرفی وقتی آن را باز می کنید و می خواهید از نمایشگر بزرگ آن بهره ببرید، با یک محصول 7.6 اینچی روبرو می شوید. یعنی نه گوشی درست حسابی و نه تبلتی خوب و راضی نماینده. در واقع زد فولد 4 ترکیبی است از تبلت و گوشی اما نه برترین در هر دو زمینه. از طرفی نسبت تصویر گوشی های تاشو هم واقعا بد است.

از آن جایی که گوشی های تاشو با یک هدف خاص فراوری می شوند و آن هم سهولت جابه جایی است، کاربران دو حق انتخاب دارند؛ یک اینکه محصول کوچکی را خریداری نمایند که وقتی باز می شود به مقدار یک گوشی معمولی در می آید، مثل زد فلیپ یا اینکه یک محصول با مقدار میانه را خریداری نمایند که بتواند به یک دستگاه نسبتآ بزرگ تبدیل شود، مثل زد فولد.

گوشی های تاشو تا اینجای کار توانسته اند هدفی را که داشته اند عملی نمایند. جابه جایی آن ها واقعا راحت تر شده است و جز این هم نمی توان انتظار زیادی از آن ها داشت. ولی وقتی در رابطه با تبلت حرف می زنیم، انتظارات کاملا متفاوت خواهد بود.

گلکسی تب فولد سامسونگ چه تفاوتی با گوشی های تاشو خواهد داشت؟

ایده تبلت های تاشو کاملا متفاوت از گوشی های تاشو است. دستگاهی که نسبت تصویر معقولی دارد، در حالت عادی بزرگ و در حالت باز شده هم مقدار اش به مراتب بیشتر می شود. تبلتی را تصور کنید که روی پنل پشتی آن نمایشگری به بزرگی آیپد مینی کنونی تعبیه شده و وقتی هم که باز می شود، به شکل آیپد پرو در می آید. این دستگاهی است که پتانسیل بالایی دارد.

از این دستگاه می شود در سه حالت استفاده کرد. یک، در حالت بسته که می شود بسیاری از کارها را با آن انجام داد و لذت برد مثل انجام کارهای تحصیلی، گشت و گذار در شبکه های اجتماعی و…؛ دو، در حالت کاملا باز که کاربر می تواند در این شرایط به یک نمایشگر بسیار بزرگ برای انجام انواع و اقسام کارهای مختلف نظیر طراحی، تماشای فیلم و سریال و… دسترسی داشته باشد؛ حالت سوم هم زمانی است که دستگاه تا نیمه باز می شود. در این حالت محصول ظاهری شبیه به لپ تاپ به خود می گیرد که برای ثبت تصاویر سلفی یا تماس های ویدیوی بسیار مناسب است. حتی می شود با آن تایپ هم کرد اما نه به صورت طولانی مدت.

در نمایشگاه ایفا 2022 شرکت هایی مثل لنوو و ایسوس از لپ تاپ های تاشوی خود رونمایی کردند. البته قبل از این نمایشگاه، لنوو از تبلت X1 فولد رونمایی نموده بود که سامسونگ اگر می خواهد در این زمینه فعالیت کند می تواند چیزهای زیادی از آن یاد بگیرد. چون این محصول مسائل متعددی دارد.

نخست اینکه X1 از لحاظ ظاهری محصول جالبی نیست و مسائل فنی زیادی هم دارد. مثل گلکسی فولد اوریجینال. البته سامسونگ توانسته در فرم یک گوشی، به تمام این مسائل تا جایی که امکان داشته غلبه کند ولی نمی دانیم وقتی به تبلت برسد چگونه می خواهد این مسائل را رفع کند. مشکل دوم که مهم تر هم هست، به نرم افزار بر می شود. چگونه می شد برترین استفاده را از محصولی با این ظاهر داشت؟ مسئله ای که لنوو نتوانست آنطور که باید حلش کند. از طرفی قیمت بسیار بالای این محصولات باعث می شود فکر کنیم چرا باید برای چیزی هزینه کنیم که از یک سری لحاظ بد و در بسیاری از زمینه ها واقعا بد است؟

این مواردی است که سامسونگ حتما باید قبل از عرضه گلکسی تب فولد در نظر بگیرد تا بتواند نخستین تجربه اش در این زمینه را متفاوت با نخستین تجربه اش در ساخت گوشی هوشمند شروع کند.

فلکس مود در تبلت ها معنای بیشتری دارد

فلکس مود یک قابلیت بسیار مجذوب کننده گوشی های تاشو است که در بالا هم به آن اشاره شده است. در این حالت گوشی تاشو به حالت نیمه باز در می آید و کاربر می تواند با آن کارهای مختلفی انجام دهد. البته گوشی های تاشو چون بسیار کوچک هستند، یک سری فعالیت ها نظیر تایپ کردن خیلی با آن ها لذت بخش نخواهد بود ولی با یک تبلت که نمایشگری بزرگ تر از 10 اینچ دارد، کاربر حتی می تواند به ترک پد هم دسترسی داشته باشد.

یکی از مسائل دیگر تبلت لنوو X1 فولد هم دقیقا همین بود. این محصول برای اینکه بتوان آن را یک تبلت خطاب کرد بسیار کوچک است و در نتیجه فلکس مود در آن تجربه لذت بخشی را به ارمغان نمی آورد. هرچند استفاده از یک موس و صفحه کلید بی سیم می تواند منطقی تر از این باشد که روی یک نمایشگر منعطف و آسیب پذیر تایپ کنید. البته در حالت فلکس مود می شود از بخشی از صفحه که پایین قرار گرفته است به عنوان تاچ بار استفاده کرد. بعضی از شرکت ها نظیر ایسوس و اپل این روش را در پیش گرفته اند که در زیر می توانید ایسوس ذن بوک Duo 14 را با این طراحی مشاهده کنید.

تاچ بار این لپ تاپ بسیار بزرگ است به گونه ای که می شود کارهای مختلفی با آن انجام داد. بسیاری از مواقع پیش می آید که شما اصلا به صفحه کلید احتیاج ندارید. برای مثال شما در استفاده از اپلیکیشن ماشین حساب هیچوقت احتیاج به تایپ خیلی زیاد نخواهید داشت. در این حالت بهره مندی از یک نمایشگر لمسی که بشود اعداد را به وسیله آن روی صفحه وارد کرد بسیار عالی می شود.

فلکس مود برترین قابلیت برای مولتی تسکینگ است

یکی از مواردی که باعث می شود محصولات تاشو، خصوصا آن هایی که ابعاد بزرگ تری دارند به انتخاب مجذوب کنندهی تبدیل شوند این است که می شود در حالت فلکس، به انجام کارهای مختلف پرداخت. یعنی همزمان که در حال تماشای ویدیو هستید، می توانید در پایین صفحه نوت بردارید. یا از اپ های دیگر بهره ببرید. این قابلیت در یک محصول تاشو به شکل مجذوب کننده تر و لذت بخش تری صورت می گیرد.

پشتیبانی از قلم S-Pen را هم به این قابلیت ها اضافه کنید تا مجذوب کنندهیت یک تبلت تاشو چندین برابر شود. می شود ترکیب های مختلفی از اپ ها را ایجاد کرد که با هم به صورت اسپلیت اسکرین به اجرا در بیایند و کاربر هم با استفاده از قلم با نیمه پایینی کار کند در عین حال که در نیمه بالایی تصویری را مشاهده می نماید. این قابلیت فقط در یک تبلت یا محصولی تاشو با نمایشگر بزرگ است که می تواند به معنای واقعی کلمه لذت بخش باشد.

این دقیقا موضوعی است که شرکت ها باید به آن توجه داشته باشند. تبلت های تاشو یا لپ تاپ های تاشو قرار نیست نسخه بهتری از تبلت ها و لپ تاپ های کنونی باشند. هدف آن ها باید این باشد که در یک یا چند زمینه مهم که نمی شود روی تبلت ها و لپ تاپ های معمولی در انجام آن ها حساب کرد، عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند که به بعضی از آن ها در بالا اشاره نموده ایم. در عین حال در سایر بخش ها هم آنقدر خوب باشد که بشود به آن ها به عنوان خریدی منطقی نگاه کرد.

کلید موفقیت چیست؟

بازار تبلت ها اندکی با گوشی های هوشمند فرق دارد. اگر دقت کنید می بینید آیپد پرو فروش بهتری از آیپد ایر دارد در حالی که اپل در آیپد ایر هم از تراشه های قدرتمندی استفاده می نماید. اما به خاطر بهره مندی از نمایشگری که هم از لحاظ کیفیت ضعیف تر و هم از لحاظ مقدار کوچک تر است، می بینیم که هواداران کمتری هم دارد.

بنابراین می شود نتیجه گرفت در بازار تبلت ها، کاربران در پی محصولی نیستند که همه کاره باشد، همینکه در یک بخش عالی ظاهر شود کافی است. حتی آیپدهای معمولی که از همه لحاظ از آیپد ایر ضعیف تر هستند فقط به خاطر قیمت پایینی که دارد توانسته اند از لحاظ فروش عالی ظاهر شوند. به صورت کلی یک تبلت یا باید خیلی مقرون به صرفه باشد که فروش داشته باشد یا اینکه واقعا در یکی دو زمینه عالی باشد.

گلکسی تب فولد سامسونگ؛ جمع بندی

در کنار بهره مندی از قیمت نه چندان زیاد، گلکسی تب فولد سامسونگ یا هر تبلت تاشوی دیگر باید بتواند اهداف زیر را عملی کند؛

  • از لحاظ جابه جایی از تبلت های معمولی بهتر باشد،
  • نمایشگر نسبتا بزرگی در حالت عادی داشته باشد اما در صورت باز شدن به محصولی بسیار بزرگ تر تبدیل شود،
  • در حالت فلکس مود بشود از آن به عنوان یک لپ تاپ کوچک بهره برد.

فرق یک تبلت تاشو با گوشی تاشو هم دقیقا با در نظر گرفتن همین سه مورد معین می شود. حال شما بگویید، چه انتظاری از گلکسی تب فولد سامسونگ یا هر تبلت تاشوی دیگری دارید؟

منبع: PhoneArena

منبع: دیجیکالا مگ

به "تبلت تاشوی گلکسی تب فولد سامسونگ چگونه خواهد بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تبلت تاشوی گلکسی تب فولد سامسونگ چگونه خواهد بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید