نگاهی به مودم ADSL2

به گزارش ساعت شیک، شاید تا کنون تصور نموده باشید که هواوی فقط مودم های 3G/4G فراوری می نماید اما این طور نیست و این شرکت غول چینی، چندین مودم ADSL/VDSL خوب هم دارد.

نگاهی به مودم ADSL2

پیش تر، درباره مودم هواوی HG655b و ماجراهای ورود آن به ایران در حالت استوک و مشکلاتش صحبت کردیم. یک مدل دیگر از مودم های ADSL/VDSL هواوی که در ایران هم زیاد یافت می گردد؛ مدل HG630 است که در این مطلب می خواهیم آنالیز کنیم.

اما بهترین مودم ADSL/VDSL هواوی مدل HG659 است که متاسفانه ظاهرا هنوز وارد ایران نشده است. هواوی HG659 یک مودم VDSL2 با سرعت وای فای 1.6 گیگاهرتز و دو بانده است. امیدواریم که شاهد عرضه این مودم به زودی در ایران باشیم.

اما مودم هواوی HG630 که این روزها با قیمت 1 میلیون و 300 هزار تومان در چندین فروشگاه آنلاین یافت می گردد؛ چه مشخصاتی دارد و مزایا یا معایب آن کدام ها هستند؟

مشخصات مودم HG630

هواوی HG630 یک مودم روتر معمولی است و حرف زیادی پیرامون آن برای گفتن نیست. از دو استاندارد معروف +ADSL2 و VDSL2 پشتیبانی می نماید. به طور دقیق، به استانداردهای G.993.2 و G.992.5 مجهز است.

روی اینترنت +ADSL2 حداکثر سرعت این مودم به 24 مگابیت برای دانلود می رسد ولی در اینترنت VDSL2 سرعت دانلود به 300 مگابیت و سرعت آپلود به 100 مگابیت محدود شده است.

خوب، این سرعت ها برای اینترنت ثابت xDSL ایران نه تنها کافی، بلکه بسیار زیاد هم هستند و نباید نگرانی داشت که مثلا سرعت اینترنت مودم کمتر از سرعت سرویس ها باشد.

در وای فای از استانداردهای 802.11b/g/n پشتیبانی می نماید که به نظر زیاد خوب نمی آید؛ چون الان در جهان سه نسل جلوتر از این استاندارد وای فای هستند. حداقل انتظار از یک مودم امروزی، استاندارد وای فای 5 (منظور 802.11ac) است که از دو باند رادیویی پشتیبانی می نماید.

مودم HG630 فقط روی یک باند رادیویی 2.4 گیگاهرتز کار می نماید و حداکثر سرعت به 300 مگابیت می رسد. یعنی در عمل کاربر می تواند یک وای فای با سرعت 20 الی 30 مگابیت داشته باشد. چنین سرعتی برای مصارف شخصی و خانگی با تعداد کاربر کم کفایت می نماید.

همچنین وای فای این مودم از نوع MIMO 2×2 است. آنتن های وای فای مودم دو عدد بوده که داخلی هستند.

امکانات ارتباطی مودم HG630

اما هواوی همواره در درگاه های ارتباطی بسیار بخشنده و دست باز عمل می نماید. این بار هم مودم HG630 این شرکت به 4 درگاه شبکه LAN صد مگابیتی مجهز است تا به راحتی بتوانید انواع دستگاه ها را به مودم به وسیله کابل شبکه وصل کنید.

یک درگاه RJ11 برای اتصال خط تلفن و استفاده از اینترنت ADSL یا VDSL دارد و مهم تر از آن، یک درگاه USB 2.0 برای اتصال هارددیسک اکسترنال، حافظه فلش، پرینتر و دستگاه های دیگر به مودم و اشتراک گذاری آن ها در شبکه دارد. داشتن درگاه USB برای یک مودم در این رده، مزیت محسوب می گردد.

به کلیدهای WPS، ریست، روشن/خاموش دستگاه و روشن/خاموش وای فای مجهز است که مدیریت مودم خیلی ساده بگردد و هر زمان احتیاج نداشتید؛ وای فای یا مودم را با کلید خاموش کنید.

از دیگر قابلیت های این مودم می توان به پشتیبانی از IPv6، سرویس های NAT/NAPT به همراه RIP v1/v2، سرور HDCP پویا و ایستا، سرویس QoS انعطاف پذیر و قابل تنظیم، استاندارد مدیریت TR-069 برای دسترسی از راه دور به مودم و کنترل تنظیمات آن، پنل مدیریتی تحت وب و تعریف چندین SSID به همراه قابلیت پنهان سازی SSID اشاره نمود.

اگر می خواهید بدانید در رمزنگاری اطلاعات روی وای فای چه پروتکل هایی دارد؛ باید اشاره کنم که از WPA2 به همراه WEP با کلید 128 بیتی سود می برد و هر دو سیستم رمزنگاری AES و TKIP در آن استفاده شده اند.

WMM و فیلترسازی آدرس MAC/IP/URL به همراه اکسس کنترل ACL را هم دارد.

حرف آخر

در نهایت، باید گفت مودم هواوی HG630 یک مودم معمولی با چند مزیت مانند پشتیبانی از VDSL2، درگاه های ارتباطی زیاد از جمله 4 درگاه LAN و یک درگاه USB است. برای مصارف خانگی و شخصی یک مودم روتر خوب محسوب می گردد ولی به نظرم ارزان تر از این مودم با همین مشخصات و شاید کیفیت بهتر می توان در بازار پیدا کرد.

مثلا، مودم تی پی لینک TD-W9970 مودمی هم رده با هواوی HG630 است ولی قیمت کمتری داشته و گارانتی معتبری هم در ایران دارد.

اگر تمایل دارید مشخصات کامل این مودم به همراه راهنمای نصب و سایر موارد آن را بدانید؛ دفترچه راهنمای مودم هواوی HG630 را دانلود کنید.

به روزرسانی: 7 مرداد ماه 1399 فناوری VDSL نسل بعدی فناوری ADSL است و سرعت اتصال به اینترنت را تا 5 برابر افزایش می دهد. در حالی…

همان طور که می دانید؛ شرکت های سرویس دهنده اینترنت به عناوین مختلف شما را مجبور به خرید مودم از خودشان می نمایند. یعنی سرویس اینترنت به شما داده نمی گردد…

مودم VDSL بی سیم سری N شرکت ACTIONTEC هم به صورت استوک وارد بازار ایران شده است. وقتی نام مودم v1000H اکشن تک را در اینترنت…

امروز دیدم دوباره مودم روتر ADSL/VDSL ایسوس DSL-AC55U در بازار ایران موجود شده و بعضی از فروشگاه های اینترنتی آن را با قیمت حدود 3 میلیون…

چند روزی می گردد مودم دی لینک DSL-224 NEW را در سایت دیجی کالا و چند سایت دیگر فروشگاهی محصولات شبکه می بینم. به نظر می رسد این مدل مودم…

تی پی لینک در نمایشگاه IFA سال جاری، علاوه بر اینکه از یک محصول چندگانه انقلابی به نام Deco X80-5G رونمایی کرد که یک مودم 5G، روتر وای فای…

در حالی که بازار شبکه و مودم در ایران از ابتدای سال جاری آشفته و به هم ریخته شده؛ قیمت ها چند برابر شدند؛ هیچ مودمی وارد نمی گردد…

مودم های تی پی لینک TD-W9960 و TD-W9970 جزو ارزان ترین و به صرفه ترین مودم های VDSL بازار ایران بودند و اکنون هم در مقایسه با قیمت دیگر مودم ها، رده پایین…

منبع: شبکه چی

به "نگاهی به مودم ADSL2" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به مودم ADSL2"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید