کتاب تازه سید محمد علی گلابزاده تاریخ 11 هزار ساله کرمان را روایت می کند

به گزارش ساعت شیک، ایرنا/ براساس آخرین گزارش های بدست آمده، کتاب تازه سید محمد علی گلابزاده تاریخ 11 هزار ساله کرمان را روایت می کند.

کتاب تازه سید محمد علی گلابزاده تاریخ 11 هزار ساله کرمان را روایت می کند

کتاب کرمان از هزاره های دور تا بلندای غرور با خط درشت و سفید خوشنویسی نستعلیق بر زمینه ای از نقشه ایران با ترکیبی از رنگ های صدری، سبز و آبی خودنمایی می کند.

کتاب استاد گلابزاده را محمدحسین محسنی راد کرمانی با خط نستعلیق آراسته و تعداد صفحه های کتاب با محاسبه بخش های انگلیسی آن نیز تنها 52 صفحه است.

ابتدای کتاب شعری وزین از هوشنگ ابتهاج به شرح زیر درج شده است: تو از هزاره های دور آمدی، در این درازنای خون فشان؛ به هر قدم نشان نقش پای توست، در این درشتنای دیولاخ؛ ز هر طرف طنین گام های رهگشای توست، بلند و پست این گشاده دامگاه ننگ و نا؛ به خون نوشته نامه وفای توست، به گوش بیستون هنوز، صدای تیشه های توست؛ چه تازیانه ها که با تن تو تاب عشق آزمود؛ چه دارها که در تو گشت سربلند؛ زهی شکوه قامت بلند عشق، که پایدار ماند در هجوم هر گزند

نویسنده، کتاب را با تاریخ کرمان آغاز می کند، از روزگاری که اسکندر مقدونی بر خاک آن تاخت تا زمانی که اردشیر بابکان کرمان را استان سوم این سرزمین نامید و در پهنه سیاسی حضوری فعال به آن داد؛ هر چند گذری هم به آثار کشف شده حاکی از تاریخ 11 هزار ساله در کرمان که گویای عظمت این تاریخ است، می اندازد.

هرم های قدرت در کرمان در طول تاریخ و فرماندهان بنام این سرزمین در هر دوره تاریخی با نوع اقداماتشان در این کتاب نام برده می شوند.

گریز نویسنده به دوران پس از اسلام طولانی تر است و عمده تاریخ آبادانی کرمان را به این زمان مربوط می داند، به زمانی که حاکمان بنامی که مسجدی چون ملک (امام) را ساختند و از کرمان، کرمان دیگری آفریدند تا با مالی پویا در میان سایر منطقه ها ایران زمین سرآمد گردد.

نویسنده از قدرت ملکه پرآوازه ای چون ترکان خاتون نیز در کرمان می گوید، بانویی مدبر که به گفته گلابزاده قبه سبز او روزگاری سبزستان دانش این دیار بود و اولین دانشگاه را در این شهر راه اندازی کرد.

جلوتر که می رویم نام گنجعلیخان در کتاب پررنگ می گردد، نویسنده، وی را مایه آبرومندی کرمان می داند، فردی قدرتمند که مجموعه ای در این شهر ساخت تا چون نگینی بر تارک آن بدرخشد.

نویسنده بارها و در جای جای کتاب می گوید کرمان در گذر روزگاران نه تنها از عمری به درازای تاریخ برخوردار است بلکه در کنار این کمیت از نظر کیفیت نیز گفتنی ها بسیار است.

کرمان از هزاره های دور تا بلندای غرور کتابی چهلمین تالیف گلابزاده است، نویسنده و پژوهشگری که تا به امروز 400 عنوان کتاب در مورد کرمان و کرمانی ها به همت و با مقدمه او چاپ و منتشر شد. او اکنون مدیر مرکز کرمان شناسی است.

رئیس مرکز کرمان شناسی درباره جزئیات چرایی و نحوه انتشار این کتاب گفت: یکی از دلایل نوشتن این کتاب به این شکل مختصر این است که در دنیای کنونی، کوتاه گفتن و نوشتن باب طبع انسانهاست و با توجه به گرفتاری ها، مسائل و انباشت اطلاعات مختلف، کمتر کسی حوصله خواندن مجموعه های طولانی مثل کتاب بینوایان ویکتور هوگو و...را دارد.

گلابزاده ادامه داد: نکته دیگر اینکه ادبیات بیشتر کتاب هایی که در مورد تاریخ کرمان داریم به سبک و سیاق گذشته است و حتی خواندن روان ترین آنها مانند کتاب تاریخ کرمان (سالاریه) نوشته احمد علیخان وزیری کرمانی با تصحیح دکتر باستانی پاریزی برای مردم عادی راحت نیست.

وی ادامه داد: کمتر کسی است که با توجه به ادبیات سنگین کتاب هایی که در مورد کرمان نوشته شده است بتواند اطلاعاتی برای شناخت تاریخ این شهر بدست بیاورد.

رئیس مرکز کرمان شناسی شرح داد: یکی از دلایلی که کتاب حاضر را در این صفحات کم ارائه دادم این بود که مخاطبان آن بتوانند اطلاعات تاریخی دقیقی از این پهنه سرزمینی در کمترین زمان و با آسانترین زبان بدست آورند.

وی با اشاره به اینکه این کتاب، تاریخ خلاصه شده کرمان از هزاره های دور است، تاکید کرد: ساختار نوشتار کتاب به گونه ای است که هر فردی با کمترین سواد می تواند آن را بخواند و در لا به لای آن اطلاعات خود را بدست آورد.

گلابزاده با اشاره به اینکه برای ماندگاری بیشتر این کتاب با خط نستعلیق از طریق یکی از خوشنویسان مطرح کرمانی، استادمحسنی راد کرمانی تحریر شده، گفت: در این کتاب برای هر موضوع عکسی قدیمی نیز آورده شده است.

وی درباره مخاطبان این کتاب گفت: 2 گروه داریم، گروه اول پژوهشگرانی که برای کسب اطلاعات در مورد کرمان و مسائل مرتبط با کرمان ده ها کتاب، جزوه و منابع مختلف را مطالعه می کنند که به طور مسلم، این کتاب برای این افراد نتیجه بخش نخواهد بود.

نویسنده کتاب کرمان از هزاره های دور تا بلندای غرور ادامه داد: گروه دیگر، افراد عادی جامعه که چندان در پی پژوهش و تحقیق نیستند، لذا این افراد تنها می خواهند از تاریخ کهن کرمان کسب اطلاع کنند که این کتاب برای آنان نتیجه بخش است.

وی اشاره کرد: عنوان هزاره های دور در این کتاب به روزگاران پس از دوره پارینه سنگی، نوسنگی و تمدن های اولیه بر می گردد و در واقع کتاب چکیده و قطره ای از دریای بیکران اطلاعات در مورد کرمان را ارائه می دهد.

رئیس مرکز کرمان شناسی در ادامه درباره نشانه های مربوط به تاریخ 11 هزار ساله کرمان شرح داد: پرفسور هوکراید، جغرافیدان معروف آلمانی پس از کنکاش و پژوهش در کوهبنان (شمال استان کرمان) معتقد است تیغ ریزه هایی در هزاره نهم پیش از میلاد (11 هزار سال پیش) در این سرزمین ساخته و به تمدن های آن روز صادر می شده که سرنخ اولیه تجارت کرمان است؛ دانشگاه تهران نیز در این زمینه مقاله مفصلی منتشر کرده که این مستندات تاریخ 11 هزارساله در این استان را تایید می کند.

وی در پاسخ به این پرسش که گفته می گردد غاری در لاله زار شهرستان بردسیر نیز وجود دارد که تاریخ سکونت در آن به 11 هزار سال پیش تخمین زده می گردد، گفت: امیدواریم در این زمینه نیز کاوش های علمی لازم انجام گیرد و مستندات پژوهشی آن حاصل گردد.

گلابزاده تاکید کرد: این کتاب به طور قطع کامل و جامع نیست ولی حداقل به طور خلاصه اطلاعاتی را به افراد می دهد تا بیگانه با فرهنگ کرمان نباشند.

وی با اشاره به اینکه در طول 35 سال گذشته که مرکز کرمان شناسی را راه اندازی کردیم تا به امروز نزدیک به 400 جلد کتاب در مورد تاریخ کرمان چاپ شده، گفت: من 43 کتاب در مورد تاریخ کرمان نوشته ام.

منبع: همگردی

به "کتاب تازه سید محمد علی گلابزاده تاریخ 11 هزار ساله کرمان را روایت می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کتاب تازه سید محمد علی گلابزاده تاریخ 11 هزار ساله کرمان را روایت می کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید